Igangværende Lektion
Kursus indhold

HUNDENS VACCINATIONER

VACCINATION AF HUNDEN

Der er delte meninger om hvor ofte vi bør vaccinerer vores hunde. Vi har kernevacciner som er mod hundesyge, parvodirre og smitsom leverbetændelse. Men vi har Ikke kernevacciner som er mod kennelhoste, leptospirose, borreliose, herpes og rabies.

Hos onlinehund.dk anbefaler vi man får sin hvalp basisvaccineret. når den er 8 uger - og igen når den er 12 uger. Den nyfødte hvalp, har gennem råmælken fra sin mor, fået antistoffer. Disse antistoffer bevarer deres virkning helt indtil hvalpen er 6 til 8 uger. Derefter skal hvalpen selv til at danne antistoffer - så ved at vaccinere hvalpen - beskytter vi den i en periode hvor den selv skal producere dem.

Efter basis vaccinationerne er det godt at give hunden en vaccine "booster" efter ca. 12 måneder. Herefter bør hunden få det igen hver 3. år som er kernevaccinationen. Man kan få taget en blodprøve, der viser om hunden stadig er beskyttet med de vacciner den nu har fået. Denne blodprøvetest hedder titer-test.

Hunde kan let blive smittet med kennelhoste - og en vaccine hver år er rigtig godt. Din hund kan desværre stadig blive smittet med kennelhoste, selvom den er vaccineret. Men kennelhosten vil vise sig meget mildere. end hvis den ikke var vaccineret. Hvis din hund fanger mange gnavere eller befinder sig i mange vådområder, er der større risiko for at blive smittet med leptospirose.

Køb nogle af vores naturlige og langtidsholdbare snacks til din hund. Se udvalget på vores webshop

vacciner

Hvor er der risiko for smittefare?

Vær altid opmærksom på hvor du lufter din hund. Tal med din dyrlæge om hvilken vaccinationer din hund har brug for.

  • Kenneler, dyreinternater og hundepension
  • Hundeskove
  • Udstillinger og stævner
  • Jagter
  • Udlandet

Rejser du meget med hunden? Bor du tæt på skov? Vær hele tiden observerende og på forkant, så din hund undgår at blive syg.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!