Igangværende Lektion
Kursus indhold

MIN HUND GØR AF ALT

Min hund gør af ting

Oplever du i større eller mindre grad, at hunden gør af stillestående ting? Der er faktisk en naturlig forklaring på hvorfor hunden reagerer som den gør. Her er vores gode råd til hvad du kan gøre, hvis din hund gør af ting..


Hundens sanser er anderledes end menneskets

Hundenes sanser og indtager omgivelser meget anderledes end mennesket gør. Og der er en god forklaring på hvorfor hunde kan gø af stillestående ting. Hunde ser nemlig ikke ligesom os, da de bedst identificerer ting i bevægelse, fordi de er født til at reagere på ting i bevægelse. Hunde har altså nemmere ved at se haren på lang afstand, hvis haren løber, fremfor den står helt stille. Med andre ord har hunden har ikke så skarpt syn som os mennesker og ligeledes er hunden dårligere til at se ting tæt på. Hvis du oplever din hund reagerer på ting, som ikke er i bevægelse, er det faktisk ganske naturligt. Her kan man til fordel vise hunden, at det er ikke farligt og rører på den genstand der trigger hunden - og på den måde gøre alle ting til ingenting.


Noget andet der spiller ind er det biologiske i hunden - mennesket har nemlig 3 tapceller og hunde har kun 2 tapceller, hvilket betyder at de ikke oplever farver, som vi gør. Hunde er faktisk er farveblinde. De ser bedst gule og blå nuancer men kan ikke se rød og grøn , som blot opfattes som mørkt, gråt og hvidt.

Hvis din hund reagerer på ting i bevægelse, kan kastelege og driftlege gøre din hund mere obs på alt der er i bevægelse som f.eks cykler, biler, blade og fugle - hvilket kan drive enhver hundeejer til vanvid på den lange bane. Hver opmærksom på at hunde som er i den hormonellefase, er meget mere observerende på alt - og det er ganske naturligt. Hormonerne giver forstyrrelser og hunden kan ikke lige overskue så meget. Denne fase er også kaldet spøgelsesalderen, hvor hunden er mere sårbare og er generelt ringere til at tage imod indlæring i denne periode. Husk at have tålmodig, denne fase er blot en fase der med tiden svinder ud - og alt som du har etableret for hunden, vil vende tilbage.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!