Igangværende Lektion
Kursus indhold

VENT & BLIV

Vent & bliv

Derfor skal din hund lære denne kommando

I onlinehund.dk anbefaler vi, at træne hunden til at vente/blive. Vi bruger vent i alle mulige situationer som f.eks ud af døren, havelågen, bilen, gæster, dyrlæge, café, træne hund. nr. 2 Hvis man har flere hunde er det et genialt redskab, så hunden kan beherske sin impulskontrol - som let kommer op i et højere niveau via energierne.

Vente øvelsen er = tålmodighed som hunde og mennesker ikke er født med. Det er en øvelse som skal trænes gennem ro og kommunikation i vores REASOM METODE. Tålmodighed træner alt for lidt, da vi lever i en travl verden. Alt skal gøres på den halve tid også når det gælder de firbenede.

Fald IKKE i den fælde og undgå at negligere denne øvelse, for det er én af de vigtigste ting,  som vil give hele grundlaget for hvad du får på den lange bane. Brug masser af tid på, at lade din hund vente i alle mulige tænkelige situationer - for det vil give hunden ro og det vil give jer ro.

I onlinehund.dk starter vente øvelsen i "øvelse 1 i de 6 basale øvelser". Uden den øvelse kan du ikke komme i mål med noget som helst. Kan hunden ikke være rolig ved din side og vente - kan den slet ikke gå pænt ved din side. Træn "vente" flittigt og du vil opleve så mange sidegevinster i dagligdagen.

 

 

hund ståtur trækker hundetræner

Prøv en ståtur

En ståtur går ud på, at du står stille med hvalpen/hunden i snor. Med en hvalp er en ståtur genial, da den vil føle sig tryg når den får samme spot til at besørge. Hvalpen kan lugte hvor den har været før, på den måde træner du renlighed. Hvis der er for meget stimuli - andre hunde eller mennesker, vil hvalpen glemme hvad den skal.
 
Med en ståtur træner du også hunden i ikke at trække, for når du er i bevægelse træner du hvalpen, indtil hvalpen har lært hvad en gåtur går ud på. Det samme gælder hunde som ikke har fået etableret fundamentet og trækker. Som hovedregel i REASOM, kan vi ikke gå, når hunden trækker, for så belønnes adfærden hver gang hunden trækker, ved at vi spadsere videre.
 
Hvordan lufter du så din hund? Lav ståtur, derefter træner du de 6 basale øvelser, hvor hunden lærer fokus på mig og følg efter mig. Hvis hunden skal have frihed er det på med langline og uden træk, da det skal være en tulletur. Hunden skal helt tilbage i hvalpestadie for, at forstå hvad en gåtur går ud på. Du kommer hurtigt i mål, da gåturen bliver struktureret og langt mere hyggeligt for jer begge.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!