Igangværende Lektion
Kursus indhold

HUND NR. 2

Er du også en af dem der overvejer at tilføje en hund nr.2 til familien - men gerne vil gøre det rigtigt? Om du gerne vil have en voksen hund eller lille ny hvalp er der nogle forbehold der vigtige at tage hensyn til. Læs vores guide på hvad du bør gøre, når du tilføjer endnu et nyt medlem til familien

Hund nr. 2

Sådan tilføjer du hunde nr.2 til familien

Her er en vores guide til dig, der ønsker hund nr. 2 i familien - uanset om det er en hvalp eller en voksen hund er det samme fremgangsmåde. Når vi overvejer at få hund nr. 2 i familien, er der nogen ting vi skal overveje før vi vælger at få en anden hund ind i hjemmet, før vi vælger race samt kønnet:

Hund nr. 1 skal helst være kommet igennem sine udviklingsfaser, særligt de 3 kritiske faser. Herved kan du bedre stille krav til hund nr. 1, det kan være svært med to hunde, der begge ikke ved hvorledes man navigerer hjemme eller ude. Vælg helst modsatte køn, da de er bedre til enes især når de rammer kønsmodningen.

Hund nr. 2 skal helst være en type som hund nr. 1 synes om. Hvis hund nr. 1 tænder negativt på energier, ville det være klogt at vælge en race med lavere energier. Hund nr. 2 skal trænes alene i indlæringen. Når hund nr. 2 har fået etableret fundamentet samt kan kommunikere sammen med familien kan man begynde at træne dem sammen. Hunde tager kopi af hinanden så husk hvis hund nr. 1 har dårlig adfærd smitter det af på hund nr. 2 -  det kunne f.eks være at gø af alt.

 

hund. nr. 2 hvalå voksen hund

Skal du have en hvalp som hund nr.2?

Såfremt det er en hvalp man ønsker at tilføje til familien, er det en rigtig god ide, at give den ældste fred ved, at lukke hvalpen ind bag et gitter. Hvalpe kan være irriterende for den ældste hund -  og hvalpen lærer ligeledes, at have alene tid og bliver heller ikke afhængig af den ældste hund. Hvalpe har et andet energi niveau og bidder samt napper i alt i den første tid. Hold øje med ressourceforsvar, for den ældste kan blive stærkt beskyttende, når den har levet et single liv i længere tid. Træn at man godt kan dele og man ikke skal stjæle fra hinanden.

Hos onlinehund.dk synes vi det er bedst med 2 hunde, for de kan give hinanden noget som vi mennesker ikke kan. Det er faktisk langt nemmere da de kan lege sammen og nyde hinandens selskab.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!