Igangværende Lektion
Kursus indhold

SOCIALISERING

Når vi får en lille ny hvalp tænker de fleste, at det er ekstremt vigtigt, at få socialiseret den i en fart. Men hvad betyder og indebærer sund socialisering af hvalpe egentlig?

Socialisering

Det, som det i hvert fald IKKE betyder, er at hvalpen skal mødes med en masse hunde og mennesker fra dens spæde start. Socialisering betyder lige så meget miljø træning i de omgivelser du vil tilbyde din hvalp. Men før du begiver dig ud i virkeligheden, er der nogle ting der skal etableres i hvalpen og i indlæringen - så den er parat til se lives goder.

Hvalpen skal trænes i nogle basale øvelser, så den føler sig trygt ved sin nye ejer. Det betyder at du skal bygge et fundament op og etablere nogle grund øvelser, så i kan kommunikere sammen. Hvalpen skal vide hvad den skal gøre i forskellige situationer - f.eks hvis den bliver nervøs føler sig truet.

Hvordan skal hvalpen forholde sig når den skal hilse på mennesker, hunde, trafik, i bilen, café tur, skov, strand osv. Alt træning starter hjemme i trygge omgivelser - og når i kan kommunikere sammen og har bygget et venskab op er i klar til "socialisering". Hvalpen vil på denne trænings måde være klar på, at når noget bliver svært vil en simpel øvelse gøre hvalpen tryg, hvor hundeejer bliver til at stole på uanset hvilken situationen eller stimuli der måtte dukke op.

Socialisering er mange ting - MEN husk at det ikke behøver at gå stærkt. Mærk efter, lær at læse din hvalp signaler for hvornår din hvalp er klar til at udforske verden og kodeordet er RO. Mærker du roen - så vil du også mærke succesen.


socialisering hvalp

Kan vores alderdom påvirke hundens adfærd?

Svaret er ja -  det kan den. Ligesom hunde, så forandrer vi os hele livet igennem, og vores tolerance bliver længere og længere. Børnene er flyttet hjemmefra og en ny epoke begynder i vores liv. Der har sandsynligvis været flere hunde igennem ens, som skulle navigere sammen med børn. Her var alene hjemme træning en naturlig ting - altså én "skal ting", da livet var mere struktureret for at kunne få arbejde, hund og børn til at gå op i en højere enhed.

Man har måske også hvilet på laurbærrene i længere tid, da de forrige hunde blev gamle. Mange glemmer hvor meget træning og arbejde der ligger i, at få en lille ny uldtot i hjemmet. Man vil det bedste for hvalpen og hvalpen får en laaang line "for det går nok". Men med tiden vokser hvalpen sig stor, og på grund af misforstået kærlighed ændrer hunden desværre adfærd.

Pludselig bliver det en for stor mundfuld når hunden kommer igennem de 3 kritiske udviklingsfaser. Målet om at få en høflig familie hund bliver svære at se, da man har undervurderet vigtigheden bag en kontinuerlig hundetræning i hvalpen indlæring. Husk, at tænk tilbage på hvor meget træning, man har langt i de hunde man havde før i tiden. Få den fornødne hjælp når hunden er hvalp og vælg en race hvor energiniveauet ikke er for højt. Det er vigtigt at lære hvalpen roen fra start, en dag kommer der børnebørn på besøg,

Der er altid hjælp at hente igennem hos onlinehund.dk. Vær forberedt og få en god familiehund, som man kan nyde og gå lange ture med. Vores 6 basale øvelser, er overskuelige - alle uanset alder kan lære disse øvelser.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!