Igangværende Lektion
Kursus indhold

SOMMER - SÅDAN PASSER DU PÅ DIN HUND

Sommer

Sådan beskytter du din hund

Må min hund få isterninger

Hunde kan godt tåle isterninger, men med forbehold.  Isterninger kan komme i den gale hals og skade tænderne - så det handler om hvilken måde hunden får serveret isterningen. Hos onlinehund.dk anbefaler vi, at fylde en kong med vådfoder - fryse den ned og derefter servere den til din hund. Hunden bliver nedkølet langsomt, da det tager en rum tid at gnaske sig igennem den fyldte kong. Man kan med fordel fylde vand i tørfoderet i de varme perioder, da tørfoder suger meget vand kan du forebygge væskemangel.

 

varme grader sommer artikel

Pas på de varme grader

Onlinehund.dk anbefaler en luftetur tidelig morgen og i aftentimerne samt holde hunden i skyggen når varmen topper. Forlad ALDRIG din hund i bilen - heller ikke i kort tid. Din hund kan omkomme af varmen på meget kort tid. Pas på overophedet asfalt, da hundens poter kan blive forbrændt. Prøv at sætte din fod eller hånd på vejen så du ikke er i tvivl.

Hunde kan ligeledes blive solskoldet - alle steder hvor solen kan nå huden. Udsatte områder er ører, snude og testikler. Jo mindre pels dyret har - og jo lysere hud, jo større er risikoen. Vi anbefaler du bruger en allergivenlig faktor 50 solcreme - og helst én der blokerer solens stråler helt.

Nedkøling ad hunden

Vi ønsker det bedste for vores firbenede ven også når det gælder om nedkøling af hvalpen/hunden. Hvis du skal fylde et badebassin op er det fristende, at sprøjte på hunden. Hapser hunden ud efter vandstrålen kan det være yderst farligt, da hunden risikerer en mavedrejning. En mavedrejning er en af de mest frygtede lidelser hos hunde, da det er voldsomt, yderst akut og kan ende fatalt.

Symptomerne for en mavedrejning er:
  • Rastløshed
  • Ekstrem savl
  • Forsøger at kaste op,
  • Udspillet buge
insektbid hund sommer

Insektbid: Pas på din hund

Insektbid fra bier, hvepse og gedehamse kan være farlige for vores hunde. De kan reagere og få symptomer som udslet, hævelser. Det er især farligt i området nær munden, da hævelsen kan give vejrtrækningsbesvær. Ydermere kan der komme en allergisk reaktion som kræver, at hunden kommer til dyrlægen med det samme. Det er som oftest poter og ansigtet de bliver stukket i, når de går eller snuser til græsset.

  • Hvis din hund bliver stukket og du kommer i tvivl - så kontakt din dyrlæge med det samme.
  • Hvis din hund er blevet stukket flere gang kan de blive sløve, apatisk og begynde at savle.
  • Hvis din hund er blevet stukket direkte ind i en blodåre kan giften sprede sig til hundens indre organer og hjerne.

Nogle hunde snapper også efter flyvende insekter - og disse hunde er endnu mere i farezonen. Hvis din hund konstant jagter insekter, kan årsagen være stress relateret. Stop hvalpen/hunden øjeblikkeligt hvis du observere denne adfærd hos din hund. Giv hunden et alternativ til det, du ønsker den skal gøre i stedet for at fange insekter. Der er ikke nogen læring i, at irettesætte hver gang hunden hapser et insekt. Tilbyd derfor et  kødben eller nogle øvelser, som får hunden til at glemme insekterne. Få hunden ud af det billede den lever i lige nu og her.

Undgå at fodre hunden udendørs især i august og september. Pas på nedfaldsfrugt, især hvis din hund elsker æbler og blommer. Tænk over når i nyder morgenmad og aftensmaden i højsæsonen for insekter.

Se vores udvalg af kødben og snacks på webshoppen

hund nedkøling sommer vand isterninger

Hundestrande i Danmark

I Danmark er det hundeforbud på stranden i sommer halvåret. Hvis du vil lufte din hund i sommerhalvåret, er der regler for om hvornår din hund skal have snor på. De vilde dyr har behov for fred i yngletiden, og de kan meget let blive forstyrret af en hund der færdes på deres område. Husk at være en ansvarlig hundeejer og pas godt på vores skønne natur. Ifølge naturbeskyttelsesloven skal ALLE hunde holdes i snor, når de luftes på de danske strande mellem den 1. april til den 30. september. Hvis man ikke overholder reglerne kan man forvente en bøde på kr. 2000,- kr.

Heldigvis er der hundestrande, hvor disse regler ikke gælder. Men hvor er de bedste hundestrande? Vi har spurgt vores følgere på facebook og de anbefaler følgende hundestrande:

  • Ishøj Strand
  • Brøndby hundestrand
  • Hundestrand Hundige
  • Høve Skov og Strand i Odsherred -  En kombination af skov og strand
  • Hornbæk strand,, som ligger på østsiden af havnen
  • Frølund strand i Slagelse

Vi deler og svarer på spørgsmål i vores gæstebog på Facebook: Besøg den her 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!