Igangværende Lektion
Kursus indhold

URINMARKERINGER

Urinmarkeringer

Den generelle tro om at urinmarkeringer handler om at afmærke territorie, er faktisk forkert. Når hunden laver en urinmarkering, afmærker den sin ejeres territorie. Med vores REASOM metode kan du komme de ustyrlige "strinterier" til livs. Læs med her

Urinmarkeringer - her har jeg været

Urinmarkering ses både hos hanhunde og hunhunde. Det er for at vise andre artsfæller "her har jeg været". Det gælder om at få sat sin markering, så højt så muligt f.eks på en sten eller en forhøjning - man kalder det visuelle markeringer. For at derefter at skraber oven i sin markering "tissen" for sprede sin duft via urinen og de svedkirtler der sidder I hundens trædepuder. Nogle hunde laver deres markering med afføring, som fungerer ligesom urinmarkering. Det kaldes fæcesmarkringer, som vi ofte har oplevet det med nogle af vores hanhunde. 
 
Hvis din hund konstant strinter og urinmarkerer på en gå tur, er det for at afmærke sit territorium. Denne adfærd er er reelt forbundet med en usikkerhed, som kan grundes i hunden ikke føler ejer viser "lederskab".  Med andre ord mærker hunden ikke at ejeren passer på hunden. Når en hund afmærker, er det faktisk ikke sit eget territorium den afmærker, men ejerens. I hundens hjerne virker det som en forstærkning at urinmarkerer, som i bund og grund hjælper på dens selvtillid. Så hunden føler den kan klare alle udefrakommende hunde, nu når "mor og far" ikke kan. Men på den lange bane er hunden slet ikke stærk nok og vil blot fører til stress da opgaven er for stor.
 
Det er noget som hundeejer, skal være meget opmærksom på. Hjælp og guide din hund, så du passer på hunden og ikke det modsatte. Når der trænes efter REASOM metoden, vil man fra starten arbejde på at markeringer ikke vil fylde så meget - grundet den struktur og fundament, der opbygges via træningen.  Såfremt du ikke er struktureret kan hanhunde blive styret af deres kønshormon testosteron. Får han-hunden lov til at strinte konstant, vil de producere mere testosteron hvilket kan medføre pludselig aggressivitet overfor andre hanhunde.
 
Nogle hunde strinter kun i løbetidsperiode, hvilket egentligt er acceptabelt. Observerer din hunds markeringer og find ud af om den er i balance og intakt med sig selv og med dig. Hvis du har flere hanhunde, vil du opdage i den 2. kritiske fase, hvor hunden bliver fysisk kønsmoden, at der strintes mere. Dette er både på grund af hormonelle forstyrrelser men også stress, da én af hanhundene kan fylde mere. Her kan man som hundeejer, blive sat på ekstra arbejde da aggressivitet og drifterne fylder alt for meget. At have flere af samme køn kræver tålmodighed og korrekt håndtering.


Book en privat undervisning: Se vores hundetrænere her 


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!