Igangværende Lektion
Kursus indhold

KLIK TRÆNING - SÅDAN BRUGER DU DET

Hos Onlinehund bruger vi klik lyden på en helt anden måde en den traditionelle klikker-træning, som du måske har hørt om andre steder fra. Med den måde vi bruger vores klik lyd fremhæves hundens serotonin mængder, som er de lykkelige hormoner. Læs mere om hvordan du bruger klik-lyden korrekt

Klik - sådan bruger du det

Hos Onlinehund træner vi ud fra vores egen metode, nemlig REASOM metoden. Måske har du set nogle af vores videoer og undrer dig over hvordan vi benytter klikket i de 6 basale øvelser. Det vigtigste er, at vi kun bruger ÉT klik og at vi tilbyder en godbid, når vi siger klik lyd med munden.

Det er helt op til én selv - om man vil sige en anden lyd - vi har valgt at bruge klik lyden med munden, da det altid vil være den samme lyd. Klik lyden vil ikke blive påvirket af vores sindstilstand, når tingene går galt. Bruger man i stedet ord - som dygtig eller flot, kan disse lettere ændre sig ikke når tingene går galt. Hvis vi ændrer sindstilstanden til noget negativ, vil hunden fravælge os - for hvem har lyst til at løbe i armene på en sur ejer.

Ved indkald bruger vi 3 hurtige klik lige efter hinanden. Hunden vil automatisk reagere da vi i indlæringen har belønnet med en godbid efter et klik. Klikket vil for hunden altid være = belønning. Der Klikker mere end vi siger hundens navn, da vi kan komme til at misbruge navnet, hvilket kan betyde at hunden stopper med at respondere på sit navn.


Vores klik lyd, er IKKE klikker-træning


Mange forveksler vores brug af klikket med klikker-træning, , men disse to metoder kan ikke sammenlignes. Vores indgangsvinkel til klikket er nemlig helt modsat.
 
De negative effekter som brugen af en klikker har på hunden i forbindelse med klikker-træning, er som følgende:
  • Klikkeren er oprindeligt opfundet til træning af havpattedyr.
    Forskellen på havpattedyr og hunde er, at hundene er en del af vores familie og skal navigere sammen med os i hverdagen.
  • Lyden af en kommando 
    Når du bruger klikker genstanden, bliver det noget mekanisk som gør at hunden vil føle sig under kommando og kontrol konstant. Dette er noget som stresser hunden UNØDIGT.
  •  Dopamin frem for serotonin
    Man belønner ikke roen men derimod at hunden skal være alert - hvilket giver dopamin i stedet for serotonin. Hunden bliver afhængig af det dopamin og det er giver fuldstændig samme resultat som at kaste med bold og pind.
 
Ved vores klik er timingen helt anderledes. Vi belønner ikke for, at hunden skal være hurtig - og vi fastholder ikke hunden men derimod får vi den til, at hvile og være mere afslappet. Det bruger udelukket klikket for, at have samme sindstilstand og dermed anses lyden som noget positivt. Fordelen er du har altid din klik lyd med på en gåtur.


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!