Igangværende Lektion
Kursus indhold

ER DIN HUND TRÆT AF DIG?

Er din hund træt af dig?

Hvad er kontaktmætning?

Hos Onlinehund kalder vi det kontaktmætning, som ofte er noget der sker hvis du er tilgængelig 24/7. Denne adfærd opstår særligt hos ældre hundeejer og hos dem der bor alene med deres hunde. Men hvordan påvirker det hunden? 
 
Kontaktmætning sker, når hunden er i centrum konstant og aldrig bliver ignoreret. Den behøver ikke at holde øje med dig, ligeledes behøver den heller ikke at tage kontakt til dig, for du er tilgængelig konstant. Dette kan bl.a. medfører alene hjemme udfordringer, da der kan dannes en forkert bonding.

Forsøg at være mindre tilgængelig og ignorér din hund mere, så du kommer højere op på vægtskålen. På den måde bliver du tilvalgt og ikke fravalgt. Det er vigtigt at have en god relation til hinanden - så hunden ikke kun er styret af drifter og ender i den forkerte retning. Der dannes aldrig en dybere relation når der ikke stilles krav til hunden. Den vil blive en hund, som formentligt får adfærdsproblemer på længere sigt. Undgå adfærdsproblemer ved ar træne kommunikationen og stil krav til din hund.
 
Det skal aldrig kun være envejs kommunikation. Se det som en win, win situation - du opnår noget og hunden får sit. Det handler om gensidig respekt overfor hinanden - din hund vil elske dig langt højere, da kommunikationen vil give tryghed samt tillid.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!