Igangværende Lektion
Kursus indhold

HAR DU FOR HØJE FORVENTNINGER TIL DIN HUND?

Har du for høje forventninger til din hvalp? Hos Onlinehund kan vi beskrive hvor vigtigt det er at hvalpetræningen starter fra det moment du sætter din nye hvalp på dit gulv første gang. Kun få timer kan starte en negativ spiral, som kan tage måneder, at træne sig ud af på grund af fejl håndtering fra hundeejerens side ved hvalpens velkomst i den nye hjem.

Har du for høje forventninger?

som ny hundeejer

"Min hvalp skal lige falde til". Hvad er det lige præcis hvalpen skal vænne sig til, når den kommer hjem til sin nye familie? og hvorfor er det at mange føler at hunde lige skal falde til? Hos Onlinehund har vi oplevet et utal af alene hjemme udfordringer fra vores kunder,  gennem mange år som hundetrænere. Den primære årsag vi ser, er at hundeejerne er faldet i grundet deres menneskelige følelser, som vi mennesker er tilbøjelig til, at lade os styrer af.

Følelsen er let at forstå, for hvalpe er jo utrolig nuttede og dejlige og man ønsker jo selvfølgelig det bedste af dét bedste for hvalpen. MEN VIDSTE DU at på få timer kan du starte en negativ spiral, som kan tage måneder, at træne sig ud af på grund af fejl håndtering fra hundeejerens side ved hvalpens velkomst i den nye hjem. Hvis du starter med at reagere på piv eller gøen og tager hvalpen op hver gang, er det sådan din hvalp vil reagere for, at opnå det den ønsker resten af sit liv. Hvalpen afhængig af dig som hundeejer starter også her, og man skal derfor være klar fra start som ny hvalpe ejer, hvis man gerne vil undgå nogle af de hyppigste udfordringer.


Alt det du gør og ikke gør er = træning. Hvalpen er styret af dine handlinger, følelser og den bliver påvirket i den grad at den tager det med ind i voksenlivet. Hvalpen er langt mere moden og har fra moderen allerede lært at blive ignoreret. Det giver derfor ingen mening at starte med, at give hvalpen noget som du efter 1 uge eller 2 uger vil tage fra den igen. Det vil betyde at hvalpen mister tillid og at du dermed ikke er til at stole på. Pludselig vil du forlange noget af hvalpen, som du slet ikke har trænet, for i dit hoved er den nu faldet til og skal være alene hjemme - men sådan fungerer hvalpens hjerne ikke.

Hvalpen er i gang med, at tage imod indlæring fra du sætter den ned på dit gulv - den vil lynhurtig få etableret dine regler og navigere ud fra dem. Træn derfor alene hjemme med det samme.  Træn alene hjemme fra dag 1 af og vær struktureret fra start. Hold dig til plan A hele hundens liv igennem, for hvad den må og ikke må - så mister du ikke tilliden i jeres forhold eller skaber signal forvirring.  Vi har intet imod, at hunden sover sammen med sin ejer, hvis alene hjemme er etableret FØRST - for DÉT, du har lært hvalpen fra start vil følge hunden - og den vil huske det billede at være alene hjemme er ok samt trygt. I vores Online Univers har vi filmet vores hvalpe fra start for, at guide jer i den rigtige retning.

hund. nr. 2 hvalå voksen hund

Har du for høje forventninger?

Vi går gennem det meste af livet og forventer ting. Det samme sker når vi får en dejlig uldtot "hvalp" i vores hjem.
Som mennesker har vi en tendens til, at forudsige fremtiden og foretage formodninger omkring hvalpen baseret på hvordan vi ønsker eller have den til at være.  Dine forventninger kunne f.eks være - alene hjemme, gå pænt uden at trække, ignorere andre hunde osv... Dette scenarie vil formentligt gå galt, da hvalpen er telepatisk og dermed ikke kan navigere efter din tankegang. Her kommer skuffelsen.



Det der opretholder skuffelse er de forventninger og håb, du ubevidst har lagt vægt på. Intet kommer af sig selv, og ansvaret ligger hos dig. En hvalp skal trænes fra første dag du bringer den til sit nye hjem.  Der vil være UPS AND DOWNS  ligesom med opdragelse af børn, uanset hvad - for hvalpen skal igennem udviklingsfaser i takt med den vokser. Hvalpen ændrer adfærd samt sind efter hvor den er er i sin udviklingsfase - og såfremt man ikke følger med og guider træner sin hvalp kan du ende med problemer, som vil tage lang tid at få ommøbleret. Forvent meget mere af dig selv, for du er skaberen af dit eget liv - og nu også hvalpens liv.
overbeskytter du din hund hunde forvenintger

Overbeskytter du din hund?

Hvis du løser ALLE problemer for din hund lærer den aldrig, at navigere i virkeligheden og bliver dermed afhængig af dig. I vores optik er det det samme som at bonde ukorrekt, sammen med sin hund og dermed også roden til mange adfærds udfordringer. Hunden bliver pludselig afhængig af sin ejer, for den aner ikke hvordan den navigere rundt - for du har stoppet den i, at være nysgerrig for der er "farer" i den verden den lever i.
 
Overbeskyttelse af en hund er mere end at opfylde dens behov og basale pasning samt træning. Nogle hundeejere vælger, at vogte over deres hund.. Forstået således, at man ikke sætter grænser eller stiller struktureret krav til hunden. Hunden bliver båret rundt og for ikke lov til, at undersøge verden for den kunne komme til skade. Pakkes hunde ind i bomuld risikerer man separationsangst, nervøsitet for andre hunde eller mennesker. Mangler hunden værktøjerne til at navigere i forskellige situationer kan det ende med en frustreret hund som går over i aggression, da tolerancen bliver meget lav på grund af frygt. Vi må ALDRIG gøre hunden afhængig af os da man ikke kan være tilgængelig 24/7.
 
Vi skal give hvalpen/hunden brystkasse tillid og ruste dem til at leve i vores verden og familien.  Det gør du gennem træning fra 8 uger, da hvalpen er meget modtagelig for indlæring imellem 4 til 16 uger. Såfremt hunden er ældre er det ALDRIG for sent, at ændre den adfærd - det vil dog tage længere tid at ændre jeres bonding - men med tiden vil hunden acceptere jeres nye måde at se livet på. Det er selvfølgelig langt sværere for dig som menneske, for du er fyldt med følelser, som hunden ikke ejer. Du har en anden tankegang end din hund.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!