Igangværende Lektion
Kursus indhold

HVOR PRÆCIS ER DU I DINE ØVELSER?

Hvor præcis er du i dine øvelser?


Er du præcis nok i dine øvelser? Når du træner en øvelse med din hund eller hvalp er det særligt vigtigt at hunden udfører kommandoen korrekt før den modtager belønning. Der skal trænes for situationen og ikke i situationen, så undgår du de uhensigtsmæssige adfærdsmæssige mønstre. 

Undgå signal forvirring, så bliver træningen som en leg

Man tænker måske ikke over det - når du træner en øvelse med hvalp/hund er det vigtigt, at udføre kommandoen præcis hver gang. Træner du eksempelvis efter at hunden skal gå pænt og målet er, at hunden skal gå lige ved dit venstre ben. Hvis du har en tendens til at belønne hunden, selvom den ikke udfører kommandoen korrekt hver gang, vil det resultere i at hunden lynhurtig etableret, at gå pænt kan være her og der - og alle vegne. Det var sikkert ikke hensigten da du startede med øvelsen, men hunden får aldrig øvelsen etableret korrekt, som medfører at hunden ikke skelne om hvad der er rigtigt og forkert gøre.


Hunden skal ALDRIG være i tvivl hvilken øvelse du træner. Det giver forvirring for hunden og frustrationer for ejeren.

Start med at træne øvelsen uden stimuli og træn PRÆCIS det samme hver gang. Når øvelsen er etableret kan du begynde, at flette andre nuancer med indover dog ikke før du føler at det vil lykkes for jer begge. Du vil som hundeejer se hvor hurtigt en hvalp eller hund kan kommunikere med dig. Træningen vil blive en leg, da du giver ikke din hund signal forvirring.


artikel træk for situationen præcis


Træn altid for situationen, og ikke i situationen

Hvis noget halter i træningen må du træne når du har tid og overskud til gennemføre den handling der ønskes af hunden. På Den måde undgår du signal forvirring. Tænk over det næste gang du får gæster, ser fjernsyn, går tur, på café eller bare skal ud af døren. Alt det du forlanger af din hund skal først være etableret, før din hund kan forstå dig.


Forestil dig din hund ikke hører efter i én eller anden given situation. Man sidder eksempelvis og ser fjernsyn, men din hund vil hellere lege og den springer rundt som gazelle i sofaen. Du giver en kommando og hunden hører stadig ikke efter, for du er ikke tilstede, da der er en spændende film i fjernsynet.  Du fortsætter med at sige: ned, sit, dæk. Aldrig giv en øvelse din hund ikke kan fuldfører, for så får du flere udfordringer på længere sigt. Alt hvad du PRØVER at korrigere i situationen uden succes - tager hunden med i rygsækken og disse adfærdsmønstre vil desværre gentage sig.


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!