Igangværende Lektion
Kursus indhold

UHENSIGTMÆSSIGT ADFÆRD

Uhensigtsmæssigt adfærd

Med træning kan du lære din hund at navigere i hverdagens nuancer med den ønskede adfærd. Desværre oplever vi at mange ikke opnår denne succes, og dette ender med at gå udover hunden.

Det er din pligt er at lære hunden selvkontrol

... det er ikke din pligt at kontrollere din hund, men at træne den så den kan kontrollere sig selv. Vi alle har belønnet uønskede adfærd i én eller anden grad. Det er næsten uundgåeligt ikke at have det - -ligesom hundene konstant lærer, så gør vi som hundeejere også. I vores gæstebog på facebook, hjælper vi vores medlemmer med råd og vejledninger, og vi bliver ofte spurgt om: " hvor længe må min hvalp gø, når man træner alene hjemme. Alle ønsker et svar på tid - det kan vi desværre ikke fortælle, da alene hjemme træning også er en del af dét du tilbyder, når i ikke træner alene hjemme.

Som hundeejere kan vi blive i tvivl, når vi ser, hvor smart tænkende vores hunde er - og hvor let de kan sno os om sin lillefinger. Hvalpe/hunde kan få os til at reagere på piv eller gø lyde - og vi belønner en uhensigtsmæssig adfærd uden, at vide hvilken konsekvenser det har på den lange bane. Blot vær opmærksom på, at en lille uskyldig uvane eller handling fra hundens side, over tid kan udvikle sig til at blive en stor irritation i hverdagen. Hvis du er I gang med alene hjemme træning - og hvalpen/hunden piver eller gøer er de i stand til at skrue op for volumen får at få din opmærksomhed.

Du skal i hvert tilfælde overveje nøje, om den opstartende adfærd, du ser hos din hvalp/hund, vil være ok eller ikke at leve med i længden. Hunde lever for at opnå og undgå - i dette tilfælde handler det om at hvalpen/hunden ønsker opmærksomhed fra dig - som bliver en vane. Denne vane forplanter sig i hvalpen/hunden og kommer med alle vegne.

hundefølelser hund ødelægt destruktiv

Eksempler på uhensigtsmæssigt adfærd

  • Piver indtrængende, når du taler med andre mennesker
  • Ønsker at have kontakt via snudepuf eller piven/gøen, når du taler i telefon eller ser fjernsyn
  • Piver og kradser med poten, fordi den tigger mad fra din tallerken
  • Piver, gør eller kradser på døren, når den igen og igen vil ud og ind ad havedøren
  • Kender klokken for hvornår den skal have mad – og tigger dig om at servere den
  • Gør af dig til træning for at få godbidder fra din godbids taske

Den hele starter når hvalpen er 8 uger hos dig - alt hvalpen har lært fra 4 uger til 16 uger tager de med ind i voksenlivet. Den har lært sig, at de attraktive hændelser sker prompte, hvis den piver eller gøer. I takt med hvalpen vokser bliver udfordringerne ikke mindre. Det vil eskalere og blive en irriterende uvane. Det er dig der har har ansvaret for, at din hund kan navigere i vores liv.

Fokuser på at træne hvalpen med tålmodighed og struktureret og (ensartet) indlæring, der viser hunden, at den ikke længere får succes med den uønskede adfærd. Har du en voksen hund, der i årevis har fået respons på uvanen skal du tage højde for, at jo længere tid problemet har været etableret, jo længere tid og mere tålmodighed skal du investere i alene hjemme træningen.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!