Igangværende Lektion
Kursus indhold

INDÆRING

Hundens indlæring

Er du i tvivl om hvordan du skal håndtere indlæringen hos din hvalp? Med vores tre steps guide, sørger vi får at du kommer rigtigt fra start af. Hvalpen skal kunne kravle før den gå - og det betyder at man skal starte med et stærk fundament og en solid kommunikation. Læs med her

Gå frem før du kan gå tilbage

Hunde arbejder i billeder og som hundeejer er du med til, at lave et fotoalbum til din hvalp og hund, ved at vise de mange nuancer af vores hverdag i indlæringen - som starter allerede fra hvalpen er 8 uger. Mange har sikkert bemærket at hvalpen/hunden kan alt hjemme og i den have de kender til.  De kan altså alt i trygge omgivelse. Det bliver straks mere svært ude fra matriklen, da stimuli vokser i takt med at omgivelserne ændres. Du har ikke samme kontrol over duftene, hvad du ser eller møder på din gåtur.  Både hund og hundeejer kommer på en slags overarbejde især hvalpen/hunden, da de er født til skulle reagerer og observerer alt. De har ikke et filter, som os hvor de siger: "det tager jeg mig ikke af".  De forholder sig til alt stående samt det i bevægelse.


Vores 3 steps guide til dig som hundeejer

Step 1: Begynd med at bygge et fundament og en solid kommunikation op uden stimuli. Her foreslår vi vores egen 6 basale øvelser, for en grundig indlæring.

Step 2: Når de 6 basale øvelser sidder i skabet, bevæger du dig udenfor matriklen og starter forfra i øvelserne. Det vil sige i står stille og venter på hunden får scannet færdig - og når hunden tilbyder sig til dig, så belønner du. Det er vigtigt den er i ro, for det er her i for etableret samme regler som indenfor. Dette er øvelse 1 i de 6 basale øvelser - sid/stå her ved mig i ro. Hunden vil hurtig opfatte det, da du forlanger det samme som indenfor og i er IKKE i bevægelse.

Step 3: I kan først bevæge jer når hunden forstår, at følge dig som indenfor. Vi stopper med en succes udenfor, da hvalpen/hunden husker det sidste i trænede. Hvis hvalpen/hunden skal læse avisen - er det på med langline så lærer hunden, at der er træning først og derefter en tulletur uden træk. På denne måde sætter du struktur på din gåtur - og hunden lærer, at følge dig altså tilvælge dig frem for at trække dine arme af led. Du skal altså tilbage i i træningen for at få succes udenfor matriklen. 


Via vores Online Univers kan lære mere om vores Reasom Metoden, de tilsvarende 6 basale øvelser samt de 3 faser. Det er guld værd for dig og din hund, da du for én rød tråd som bliver din guide til, at navigere rundt  med din hund alle steder - byen caféen, stranden, skoven, hotellet og i toget.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!