Igangværende Lektion
Kursus indhold

DE 3 FASER

De 3 faser i REASOM metoden

Hos Onlinehund træner vi efter vores helt egen unikke metode, nemlig REASOM metoden - Renard Energy and State of mind. Med andre ord: beløn og anerkend den rolige energi og sindstilstand. Sammen med de 3 faser og REASOM metoden, mener vi at man bedst opnår en hund i balance. 

Vi træner efter REASOM metoden

REASOM metoden er ikke taget ud fra én bog eller skrevet af en anden hundetræner. Metoden er opstået fra vores egne erfaringer og hvad vi mener der behov for, gennem mange år som hundetrænere. Hos Onlinehund koncentrerer vi træningen om at skabe en familie hund, som størstedelen jo egentligt ønsker. De fleste hundeejere vil jo blot have en hund, de kan lufte, nusse og som kan navigere i vores hverdag og ikke kun på konkurrence plan.


Dét der gør vores koncept unikt, er at vores fokus kredser om de "6 basale øvelser". Vi går ikke op i sit, dæk - og indkald, for det kommer egentlig af sig selv via øvelserne, når vi kombinerer de 3 forskellige fase ind i vores træning. Vi ønsker nemlig ikke en hund, som er under kommando hele tiden, som egentligt er fase 1, som de fleste benytter sig af.

 

Introduktion til de 3 faser

Vores REASOM metode skal trænes i 3 forskellige faser, på den måde træner du dig frem til en rolig familie hund. De 3 faser er flettet ind i de 6 basale øvelser, så du opnår en afbalanceret hund der ikke skal være under konstant kontrol eller kommando. Igennem vores mange års erfaring med hundetræning har mødt utallige af hunde som kun er trænet i fase 1.

Fase 1 - Indlæring

Denne fase kalder vi for indlæring. Det her hvor du træner de 6 basale øvelser mens din hund fastholder fokus på dig. Her lærer hunden egentligt hvad det faktisk er den skal gøre. Ulempen ved at mange hundeejere kun træner i fase 1, betyder at hunden vil være under konstant kontrol som giver unødigt stress, da hunden egentligt skal præsterer for sin ejer.

I vil sikkert være gode på træningsbanen, for du har kontrollen over hunden. Men uden for banen og i det virkelige liv bliver det svært, at opnå denne kontakt, da billedet ser helt anderledes ud. Her vil komme udefrakommende forstyrrelser som du ejer. ikke har kontrol over.

Fase 2 - Tålmodighed

Fase 2 er der hvor vi arbejder op at opnå en tålmodighed i hunden. Det betyder at hunden for lov til slippe øjenkontakten med ejeren og får lov til at scanne omgivelserne med ro. Vi træner hunden til, at være opmærksom på os og samtidig scanne omgivelserne, som er den proces hvor hunden langsomt bevæger sig over i fase 2. Denne fase giver hunden en mulighed for at lære at styre sin impuls kontrol samt navigere i stimuli. Det sker ved at man sammen arbejder på at scanne omgivelserne i ro. Stress niveauet falder og vi belønner med anerkendelse og godbidder som danner serotonin.

Vi belønner KUN med anerkendelse og godbidder - ALDRIG med en genstand, som for eksempel bolde, bamser eller trække legetøj. Det er os hunden skal tilvælge - og ikke en død ting. Døde genstande giver udelukkende stress for hunden, og den vil ende med at fiksere på genstande for at få sin dopamin dækket. Hunden vil hige efter mere "leg", fuldstændig som en alkoholiker. Hunden vil kun opnå en ophobet negativ kortison, som viser sig ved rastløshed, hyperventilation, destruktiv adfærd, lav tolerancetærskel, nervøsitet, angst, manglende appetit, allergi listen og listen forsætter.


Fase 3 - Ro

Fase 3 er egentligt den fase hvor vi har opnået målet med vores visioner for en god familie hund. Det er her hunden gør det af sig selv og sindstilstanden stadig forbliver rolig. Hunden har fået etableret så meget indre ro, at alt stimuli ikke har en chance for at påvirke hunden. Det er lige nøjagtig det vi vil sigter efter på den lange bane. En "god familiehund" som kan navigere i stimuli og ikke blive påvirket af alt det den virkelige verden byder på.


Det kan lyde indviklet, men når du først har fundet fidusen ved, at træne REASOM Metoden vil det gå op i en højere enhed. Den største fejl vi kan begår som hundeejer - er at gå direkte på vores udfordringer.  Er din hund nervøs, aggressiv, stresset eller bare sprængfyldt med energi - så skal man finde årsagen til udfordringen et helt andet sted. Vores træning fokuserer udelukkende på energier og teknikker, og når kommunikationen samt fundamentet etableret, kan man krydre sin træning med alt mellem himmel og jord.


De 3 fase er flettet ind i vores 6 basale øvelser, så der er en rød tråd i vores træning.

Vi går ikke ind for driftlege, som driver din hund til vanvid. I stedet fokuserer vi på struktureret lege, som giver mening og holder stress niveauet nede som snuseøvelser med struktur, dummy øvelser, placebord øvelser, balje øvelser og sjove hyggelege i skoven og i vandet alt det der indebærer at have en god familie hund.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!